Je Zorgteam Autonoom in 12 weken

Autonomie, Aanwezigheid en Authenticiteit

Het Coachtraject voor Leiders in de Zorg en hun Zorgteam

Heb je een Zorgteam met gedoe en lijken alle oplossingen maar tijdelijk te werken? Dan draai je waarschijnlijk aan de verkeerde knoppen.

Heeft jouw team moeite tot besluiten te komen in vergaderingen? Zijn steeds dezelfde teamleden aan het woord en worden besluiten vaak opnieuw genomen en vervolgens niet uitgevoerd? Is er veel verloop en een hoog ziekteverzuim? Gaat de kwaliteit van zorg achteruit door motivatiegebrek?

De kans bestaat dat als je blijft aanmodderen, je team alleen maar meer gedoe gaat verzamelen. Steeds meer reden tot klagen en roddelen. Hoe langer dat duurt des te meer nieuwe problemen ontstaan er om op te ruimen. Teams in de Zorg kunnen dit heel lang volhouden, maar de vraag is of dat ten goede komt aan de goede zorg die je wil bieden.

Wil jij leren aan welke knoppen je moet draaien om je team duurzaam op orde te krijgen? Dat kan met dit “Autonoom Zorgteam in 12 weken” Traject

In dit traject ga je ontdekken aan welke knoppen je slim kan draaien om je team veel sneller én blijvend weer op orde te krijgen. Je team gaat leren hoe zij samen besluiten kunnen nemen én hoe zij elkaar kunnen aanspreken op de gezamenlijke teamdoelen.

Voor teamleiders in de Zorg
Die impact willen maken

Traject
12 weken

En voor Zorgteams
Die meer zelf willen beslissen

Alle knoppen op hun plek voor een goed geoliede machine!
Schrijf je in met je team

Veelgestelde vragen

Ik heb hieronder antwoord gegeven op een aantal populaire vragen.
Als je je vraag hieronder niet kan vinden, neem dan gerust contact met me op. Ik help je graag verder

In mijn team is al jaren gedoe, dat los je toch niet in zo’n korte tijd op?

Dat is aan jullie. Ik heb meerdere teams met jarenlange geschiedenis van gedoe in korte tijd (echt maanden) weer op de rails gekregen. Het ligt meestal niet aan het gedoe en ook niet aan het team…

Hoeveel tijd zijn we gemiddeld kwijt aan dit traject?

Gemiddeld komen teamleden uit op 2 uur coaching per week. Je krijgt geen huiswerk. Voor leidinggevenden komt dat een uur per week bij. (gemiddeld)

Hoe kunnen we ons voorbereiden?

Voorbereiding is het halve werk. Vooral in de planning vraagt het wat voorbereiding van jullie. Kijk goed op je rooster hoe je die rondkrijgt voor alle sessies en plan vast vooruit, ook als het rooster nog niet beschikbaar is, zorg dat iedereen de vaste momenten vast in zijn agenda blokkeert. Regel vast achterwacht zodat je tijdens de sessies niet gestoord wordt.

Wat als niet iedereen mee wil doen?

Daar gaan we over in gesprek. We gaan samen zorgen dat er draagvlak ontstaat. Dat we samen omgaan met het gedoe en keuzes gaan maken. Je kan geen uitzonderingen maken en ik ga je helpen om dat zonder macht duidelijk te maken.

Wat als er mensen op vakantie zijn?

Je kan niet verwachten dat niemand op vakantie gaat in 12 weken. Zorg er in ieder geval voor dat je de eerste en laatste sessie met het hele team plant, dat zal voor de beste landing zorgen.

Hoeveel persoonlijke coaching zit er in dit traject?

Vooral de leidinggevende krijgt 1 op 1 coaching en in kleine groepen kunnen medewerkers oefenen met hun grenzen. Je kunt daarin alles persoonlijk met mij bespreken en je laten coachen.