Besluitvorming workshop

Neem als team besluiten, voer ze uit en kom er niet onnodig op terug

workshop

Waarom besluiten leren nemen?

Worden in jouw team veel besluiten genomen zonder dat helder is wie de knoop heeft doorgehakt? Gaan we blijkbaar ineens iets doen en mis je regelmatig waar dat is vastgesteld?

Veel zorgteams en ook management teams trouwens, zijn niet goed in staat tot het gezamenlijk komen tot een besluit. Iedereen wil ‘zijn plasje erover doen’ er wordt eindeloos vergaderd en de volgende vergadering doen we het opnieuw en komt er weinig van de grond. Wil jij met je team nou eens leren hoe het wel moet?

Workshop 2 uur

TWV €360,- excl. BTW

TIJDELIJKGRATIS!

BETAAL ALLEEN MIJN REISKOSTEN

Resultaat:

  • Iedereen weet de 5 stappen van besluitvorming
  • er is na de workshop minimaal één besluit gezamenlijk genomen met behulp van alle stappen
  • De volgende keer kun je dit zelf toepassen en elkaar erop aanspreken wanneer een stap is overgeslagen of niet volledig uitgevoerd
  • Iedereen kent de valkuilen en zijn eigen valkuil
  • Vergaderingen zijn effectiever
  • Doelen worden bereikt
  • Besluiten nemen gaat sneller, er wordt veel meer bereikt

Boek deze workshop met mijn team!

Training

Aan de hand van een besluit wat genomen moet worden in het team begeleid Fabien het team bij de processen én zij laat vooral zien welke patronen er zijn. Welke neiging en gewoontes hebben de teamleden en hoe kun je dat doorbreken om je doel te bereiken?

Met een heldere uitleg van alle stappen die leiden tot een besluit waar draagvlak voor is, kan elk teamlid zijn verantwoordelijkheid leren nemen in dit proces. Zo leer je welke stappen je vaak overslaat en hoe je daar met elkaar alert op kunt zijn

Goede voorbeelden

24 uurs zorg

Een team in de zorg voor mensen met gedragsproblemen, kreeg het niet goed voor elkaar om met elkaar besluiten te nemen. Lange vergaderingen, onduidelijke besluiten en waardoor die ook steeds opnieuw werden genomen. Onderwerpen bleven zo soms maanden op de agenda terugkomen. Dat moest toch anders kunnen. Hoe hebben zij dit gekeerd?

Meer bekijken

Zelforganisatie

Team Willemshof, dat mensen met een verstandelijke beperking begeleidt, was al behoorlijk zelfstandig en zocht naar de volgende stappen in hun ontwikkeling naar zelforganisatie. Zij merkten dat oude afspraken niet meer voldeden, nu zij meer eigenaarschap namen en wilden hier samen beter in worden. Ontdek hoe zij dat deden

Meer bekijken

Testimonials

Ik heb heel lang gedacht om dingen voor elkaar te krijgen, moet je iemand hebben die een beetje streng durft te zijn. Fabien heeft me laten zien dat je het hele team kan betrekken bij een besluit, zonder macht of streng zijn en dat is eigenlijk veel beter.

Lisa

Ik bemoei me graag met alles en iedereen en ik voel snel dat ik ergens verantwoordelijk voor ben. Fabien heeft me laten zien dat ik soms dingen oppak die helemaal niet mijn verantwoordelijkheid zijn, en dat mijn collega’s mij daarom vaak vragen om te bemiddelen. Het lukt me nog niet altijd, maar ik kan veel beter mijn collega’s aanspreken en zeggen dat ze het zelf op moeten lossen, ik ga het niet meer doen.

Nathalie

Laten we samen iets geweldigs opbouwen.