Samenwerking gaat niet zonder kwetsbaarheid

Veel teams vertellen mij dat ze graag beter willen samenwerken. Meestal zien de individuele teamleden goed wat de ander fout doet of waar anderen niet bijdragen aan goede samenwerking. Ik heb nog nooit iemand meegemaakt in een team die zei dat het aan hun lag.

Als ik in een teamtraining benoem dat iedereen in de samenwerking altijd vol goede moed begint en dat er helaas heel vaak iets gebeurt waardoor de samenwerking wordt verstoord, dan herkent iedereen dat. Ik check dan of iedereen hier herkent dat de ander dan ineens iets doet, waardoor samenwerking moeilijk wordt. Iedereen heeft dat wel eens meegemaakt.

Ik knik dan nadenkend en zeg dan: ik geef deze training al heel lang en degene die dit doen, namelijk de eerste stap nemen in het verstoren van de samenwerking, die zitten NOOIT in mijn training…..

Dat laat ik dan even doordringen tot de groep. Er wordt dan eerst geknikt en vanzelf beginnen mensen dan te lachen.

Zelfreflectie is echt durven kijken naar jezelf. In gaan zien dat ook als je het niet zo bedoelt, je toch de samenwerking kan verstoren. Meestal komt het omdat je niet hetzelfde doel hebt. Teams zeggen dan dat ze met elkaar op één lijn willen komen te zitten. Dat kan eigenlijk niet. Iedereen is anders. Iedereen heeft andere behoeftes en grenzen. Wat je van de één acceptabel vindt, vind je van de ander onacceptabel en ook per moment kan het verschillen wat je van iemand kan hebben. Je zit niet eens met jezelf op één lijn.

Op één lijn zitten is onmogelijk, je bent geen robot. Je cliënten ook niet dus dat vraagt ook steeds opnieuw uitvinden wat de beste reactie is op gedrag en hulpvraag.

Wat wel kan is je visie en je doelen helder hebben en steeds elkaar helpen herinneren: draagt dit nou bij aan ons doel of niet? Dat kan hele interessante gesprekken opleveren en veel meer energie dan elkaar corrigeren en verbeteren.

Wil jij dat ook leren met jou team? Neem contact op met mij via: info@fabienschiereck.com