Teamplan met je zorgteam

Sinds 2016 maak ik met teams plannen vanuit de bedoeling waar het hele team zich in kan vinden en waar met humor en passie op teruggewezen kan worden zodra mensen van het pad af dreigen te gaan

Unieke mensen en toch één gezamenlijk doel voor jullie teamplan. Hoe zorgteams gaan samenwerken

Herken je dit? In je zorgteam is het soms een uitdaging om een duidelijk en inspirerend doel te formuleren waar iedereen zich volledig in kan vinden. Vergaderingen leiden niet altijd tot het gewenste resultaat, en het is moeilijk om gezamenlijk tot een heldere koers te komen.

Ontdek het Belang van een gezamenlijk Teamdoel:

Hoe zou het zijn als jullie als zorgteam hecht en effectief zou zijn? Als je energie zou hebben om met aandacht er te zijn voor cliënten en niet steeds in discussie hoeft te gaan met je collega’s over of iets wel de bedoeling is. Een goed geformuleerd teamdoel is essentieel hierbij. Het brengt niet alleen focus en richting, maar inspireert ook alle teamleden om samen te werken aan een gemeenschappelijk doel. Ik ken de kracht van een inspirerend teamdoel en ik kan jouw zorgteam helpen om dit te bereiken.

Wat kun je verwachten tijdens een Teamdag?

Tijdens deze Inspirerende Teamdag begeleid ik jullie team bij het formuleren van een duidelijk, concreet en inspirerend doel. Het wordt een interactieve en boeiende dag, waarin ik alle teamleden actief betrek om hun ideeën en visies te delen. We zullen verschillende oefeningen en teambuildingactiviteiten uitvoeren om het teamgevoel te versterken en samenwerking te bevorderen.

Resultaat na de Teamdag:

 1. Een helder en inspirerend teamdoel dat de drijvende kracht wordt achter jullie zorgteam.
 2. Een gevoel van saamhorigheid en betrokkenheid bij alle teamleden.
 3. Een beter begrip van elkaars kwaliteiten en bijdragen aan het gezamenlijke doel.
 4. Teamleden begrijpen nu dat eigenaarschap betekent stoppen met klagen en starten met handelen.
 5. Concrete actiepunten om het geformuleerde doel verder uit te werken en te implementeren.
 6. Van alle uitkomst maak ik een mooie poster met daarop jullie doel, de gewenste resultaten én de acties die jullie daarvoor gaan doen om in jullie kantoor te hangen.

Waarom kiezen voor onze Teamdag?

Na meer dan 40 teams gecoacht te hebben op gedoe, weet ik inmiddels dat een inspirerend doel de sleutel is tot een succesvol en gemotiveerd team, naast goed leiderschap en vakmanschap. Mijn aanpak is interactief, praktisch en gericht op het actief betrekken van alle teamleden bij het proces.

Boek nu zo’n dag met je team. De investering voor 2 dagdelen van 3 uur is €750,- inclusief poster. Exclusief BTW en reiskosten.

Neem vandaag nog contact op en reserveer een Inspirerende Teamdag voor jouw zorgteam.

Na deze dag kunnen jullie met passie en focus zelf verder werken aan het behalen van jullie teamdoel. Ik kijk ernaar uit om samen met jullie een sterker en beter team te creëren!

If you fail to plan, you plan to fail

Neem weer regie op jullie energie en kwaliteit van zorg.


Fabien, ik vond het echt gaaf om in één dag zoveel te bereiken. Eerlijk gezegd dacht ik: weer zo’n dag met mooie intenties die we niet echt gaan uitvoeren, maar door jouw enthousiasme en je uitleg heb ik wel een spiegel gekregen. En ik geloof dat we dit echt gaan doen! Top dat je ons meteen in actie zet.

Annemarieke, persoonlijk begeleider RIBW

Hey Fabien, sinds jij weg bent is er nooit meer een teamcoach geweest die ons zo op het pad hield als jij. Jij luistert echt en kon ons meteen handvatten geven om verder te gaan. Ik snap wel dat jij je vleugels hebt uitgeslagen, maar we missen je echt in het team!

Youssef, begeleider RIBW


Plan vandaag nog een gratis adviesgesprek in.

Wat kan je verwachten?

Iedereen voelt zich serieus genomen bij het maken van het plan

Ik gebruik krachtgerichte technieken en ik ga je laten zien hoe dat in deze tijd effectiever is dan reageren op problemen

Het wordt een leuke dag waar je veel energie van krijgt. Je komt er opgeladen vandaan

Ik gebruik veel actie en leuke vormen en zo min mogelijk college

Wat is het resultaat

 • Een Doel en Motto waar iedereen in het team achter staat
 • Een aantal korte termijn doelen die bijdragen aan het grotere doel.
 • Handvatten om de komende maanden je doelen handen en voeten te gaan geven
 • Een helder plan met acties en taakverdeling voor de komende 3 maanden
 • Een manier om in de toekomst nieuwe plannen in acties om te zetten waar het hele team zich betrokken bij voelt
 • Andere kijk op teamwork
 • Andere kijk op elkaar
 • Meer verbinding ondanks verschillen

Meer weten? Neem vandaag nog contact met me op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Contact@fabienschiereck.com