Workshop Je Team in Beweging voor Teamleiders Zorg

ONTDEK WAAROM JOUW TEAM NIET TOT BESLUITEN KOMT ÉN WAT JE DAARAAN KAN DOEN 

Workshop
Je team in beweging krijgen

Tijdsinvestering
2,5 uur

Investering
€350,-

Regie Nemen en Verbinding Behouden: Het Streven van Zorgmedewerkers

Eerlijk gezegd is het verlangen van zorgmedewerkers om harmonie te bewerkstelligen best begrijpelijk. Echter, zij realiseren zich niet dat dit verlangen vaak juist leidt tot onduidelijkheid, onrust en verwarring, en dat je daarmee de verbinding met anderen juist verliest. Hoewel ze grip willen hebben op de sfeer, geven ze eigenlijk de controle uit handen door zelf geen regie te nemen en te doen wat nodig is. Zij maken zich afhankelijk van hoe anderen reageren en missen daardoor de kans om voor elkaar te krijgen wat ze willen.

Geen Autoritaire Leider: De Oplossing Zit Elders

Het idee dat een strenge leidinggevende de knopen moet doorhakken, is niet altijd de juiste oplossing. Als je alleen maar kunt samenwerken zonder confrontaties aan te gaan, is er geen sprake van gelijkwaardigheid en verbinding. Echte gelijkwaardigheid ontstaat juist wanneer beslissingen gezamenlijk worden genomen, gebaseerd op een gezamenlijk doel. Door hier een ‘strenge teamleider’ voor nodig te hebben, geef je eigenlijk aan dat je als individu nog niet volwassen bent en altijd iemand anders nodig hebt om in te grijpen.

Jong Ruzies Leren Oplossen: Een Belangrijk Leerproces

Zelf heb ik mijn kinderen al op jonge leeftijd geleerd om hun ruzies zelf op te lossen. Hierdoor hebben ze al vroeg ervaren dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor de gevolgen van hun gedrag op anderen. Dit heeft hen geholpen empathie in te zetten bij het aangaan van relaties met anderen. Als jouw moeder altijd ingreep bij conflicten tussen jou en je broer of zus, dan is de kans groot dat je dit gedrag ook vertoont bij je leidinggevende. Het zelfstandig oplossen van conflicten is je namelijk nooit goed aangeleerd.

De Masterclass: Jouw Gids naar Regie in Leiderschap

Tijdens deze inspirerende masterclass zal ik je laten zien hoe jij als zorgmedewerker daadwerkelijk het verschil kunt maken. Je leert hoe je regie neemt over de verbinding, zodat je een rolmodel wordt voor je team. Ontdek welke stappen je moet nemen om niet bij de 78% demotiverende teamleiders in Nederland te behoren. Leer hoe je samen met je team de gezamenlijke doelen kunt bereiken en kwaliteit kunt leveren, waarbij de cliënt altijd centraal staat in jullie samenwerking.

NA HET VOLGEN VAN DEZE MASTERCLASS WEET JE :

  • Welke eerste stap de meeste teams beter moeten nemen
  • Dat een team dat geen besluiten kan nemen, behoefte heeft aan meer leiderschap
  • Waarom faciliteren beter werkt dan brandjes blussen
  • dat een team dat zich in zijn waarde gelaten voelt, makkelijker eigenaarschap neemt
  • wat jij kunt doen en vooral moet laten om je team blijvend te motiveren
  • Welke stappen je kan nemen om jouw team op orde te krijgen
  • hoe je een waardevolle relatie opbouwt met elkaar
  • dat je medewerkers op een liefdevolle manier kan confronteren en wakker schudden, en hen kan laten inzien dat zij hun oplossing in de verkeerde hoek zoeken
  • hoe je jouw collega enthousiast krijgt omdat je hem alleen maar inspireert en motiveert met jouw kennis waar hij ook echt op zit te wachten