Kom vooruit door je staande te houden

“Ik ga regelmatig over mijn grenzen heen, ik kom er gewoon te laat achter”

Ontdek nu hoe jij je beter staande kan houden op je werk.

HERKEN JE DIT?

Je weet dat je als zorgmedewerker veel te bieden hebt. Je hebt kennis en weet vaak meer dan je collega’s. Maar soms lijkt het wel alsof ze je met een scherpe blik bekijken, en het voelt zo confronterend dat je dan geen woorden kunt vinden. Pas later, op weg naar huis, komen de perfecte reacties in je op.

Jij legt de lat hoog voor jezelf en streeft naar uitmuntendheid. Hierdoor werk je soms langer door dan goed voor je is.

Grenzen stellen is al jarenlang een uitdaging, en het lijkt wel alsof je steeds tegen dezelfde muur aanloopt. Je beseft dat verandering nodig is, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen.

Vaak merk je niet eens dat je al ver over je grenzen bent gegaan, totdat het bijna te laat is.

Het verlangen naar gelijkwaardige relaties met je collega’s is sterk, maar soms bekruipt je het gevoel dat ze achter je rug om over je praten. Het lijkt wel alsof je nooit aan hun verwachtingen kunt voldoen, terwijl ze zelf geen idee lijken te hebben van hun eigen onvolkomenheden.

Jouw toewijding aan hoge standaarden en het gevoel van nooit goed genoeg zijn, slepen je mee in een draaikolk waarin je jezelf dreigt te verliezen.

Als deze koers aanhoudt, ligt overspannenheid of erger nog, een burn-out, op de loer. Dat zou betekenen dat je moet stoppen met het werk waar je ooit vol passie voor hebt gekozen.

Stel je eens voor…

… dat je met passie je werk doet en je clienten opbloeien omdat ze helemaal de zorg en begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Dat je je collega’s aanspreekt waar dat nodig is, zonder dat daar gedoe door ontstaat. Dat als collega’s jou aanspreken jij op zo’n moment je emoties kan hanteren en er niet ‘s nachts mee bezig bent. Dat je na je werk op tijd en trots naar huis gaat met voldoening, zonder dat je je zorgen maakt om wat er nog moet gebeuren.

Dat is mogelijk met het coachtraject ‘Vooruitkomen door je staande te houden’ waarin ik je in 7 sessies laat zien hoe je dit kunt ontwikkelen

Ja ik wil dat!!

  • Ik wil me staande houden
  • Ik wil weer plezier in mijn werk
  • Ik wil me serieus genomen en gewaardeerd voelen
  • Ik wil meer aankunnen dan me nu lukt
  • Ik wil over mijn grenzen kunnen communiceren zonder dat ik door emoties word bevangen

Ik schrijf me in voor dit traject ter waarde van €1467,- nog tot 10 december voor €967,- (of 3x €325,-) excl BTW

Ik krijg daarvoor:

  • Zeven 1 op 1 sessies met vooral coaching en een beetje training (in te zetten binnen 14 weken)
  • Blijvende toegang tot de videoreeks Je staande houden 7x +45 minuten met theorie en oefeningen om thuis te doen
  • Een werkboek voor de oefeningen die ik thuis kan doen
  • Een actieplan waarmee ik na het traject zelf mijn doelen kan realiseren

Veelgestelde vragen

We hebben hieronder antwoord gegeven op een aantal populaire vragen.
Als je je vraag hieronder niet kan vinden, neem dan gerust contact met me op.

Wat is de tijdsinvestering?


De 1 op 1 sessies duren ongeveer 1,5 uur en de video’s gemiddeld een half uur. Daarnaast zijn er een paar opdrachten die je op je werkt of thuis kunt doen. Reken op een uur tot een dagdeel per week dat je kwijt bent, afhankelijk van jouw ambities. 

Ik heb op dit moment weinig tijd om dit traject te doen. Heb je ook een korter traject?

Ik ga je leren hoe je tijd kan besparen, dus dat is na dit traject geen probleem meer voor jou. Ik heb ook ontdekt dat kortere trajecten je alleen bewust gaat maken van waar je nog iets te leren heb. Dan laat ik je bloedend achter. Blijkt nou dat jij het sneller oppakt, dan kunnen we in overleg hetzelfde resultaat in minder sessies doen. Dat zijn in mijn ervaring wel uitzonderingen

Kan ik er langer of korter over doen?

Ik heb 7 sessies voor je voorbereid. Voor een goed leerrendement helpt het om genoeg ertussen houden om je huiswerk te maken, maar niet langer dan 2 weken, omdat dan het rendement minder zal zijn. Daarom kun je er maximaal 14 weken over doen. Zelfleiderschap is ook zelf zorgen dat je je huiswerk doen én dat je binnen de tijd blijft. Je hebt meer aan de sessies als je je huiswerk hebt gedaan, maar als het een keer niet is gelukt, kunnen we gewoon door.

Je vraagt niet de wereld, maar voor mij is het toch veel geld, heb je stap budget of vergoeding via de verzekering?

Ik ben niet de duurste coach inderdaad, maar ik ben ook niet gratis. Bedenk je even hoeveel het je al gekost heeft dat je zelf blijft ploeteren. Dit traject is voor de rest van je leven waardevol. De meeste lessen kun je steeds opnieuw inzetten bij alle uitdagingen die nog volgen. Ik doe niet mee aan subsidie of verzekering omdat ik geloof dat als je zelf kiest om in jezelf te investeren, de resultaten vele malen beter zullen zijn, dan wanneer je het krijgt.

Kun je mij helpen mijn partner of baas te overtuigen?

Hoewel ik de vraag snap, heb ik meteen een wedervraag: Wie neemt bij jou de besluiten? Laat dit je eerste stap zijn in naar meer autonomie. Ik kan je wel een tip geven: Voordat je met je baas of partner in gesprek gaat, besluit eerst waarom jij dit een goed besluit vindt. Weet wat je vraagt. Vraag niet om toestemming maar vertel waarom je dit nodig hebt en wat het op kan leveren. Met je partner bemoei ik me niet. Als je baas vragen heeft, kan ik die zeker beantwoorden. 

Weet jij zeker dat je mij kunt helpen?

Ik ben leuker en effectiever dan de POH. Mijn resultaten liegen er niet om. 80% van mijn klanten is het gelukt om in verbinding te confronteren, 60% is zich anders gaan positioneren in hun organisatie en 99% kan hun emoties beter hanteren dan voorheen. Of het voor jou werkt, zal moeten blijken, ik gebruik methoden die bewezen effectief zijn

Sessie 1

In contact met je team: Wat wil je beter kunnen en wat is jouw valkuil?

Sessie 2

Waarden en passies Waarom werk je eigenlijk in de zorg?

Sessie 3

Emoties hanteren Grip op je eigen emoties zodat je er mee kan werken en ze je doelen niet in de weg zitten

Sessie 4

Aansluiten bij je team: Ook in stressvolle situaties in staat zijn je team mee te krijgen

Sessie 5

Aanspreken: Goed benoemen wat iets met je doet en loslaten of de ander gaat veranderen.

Sessie 6

Behoeftes serieus nemen: Maak verbinding met de behoefte en gedrag verandert vanzelf mee.

Sessie 7

Ik laat je niet gaan zonder gedegen plan! In deze laatste sessie maak je een plan om zelf mee verder te gaan, met acties die je ook echt gaat doen

Ja! dit wil ik doen!

Tijd voor actie?

Case study’s

Paula wou teamleider worden

Paula kreeg ik onder mijn hoede om te coachen terwijl zij de management opleiding nog aan het doen was en een stageplek kreeg in de hectische coronatijd. Mijn opdracht was het om haar te coachen bij eigenaarschap bevorderen in het team. Supertoffe opdracht! Inmiddels is Paula afgestudeerd en heeft zij haar eigen team

Meer bekijken

Ronald kon geen keuzes maken

Ronald vroeg een coachtraject aan omdat hij het lastig vond om keuzes te maken. Hij vond zoveel dingen leuk om te doen en had de neiging om overal ja op te zeggen. Hij had een leuke baan als PB-er, maar werkte ook in het weekend in een logeerhuis en hij zat in drie werkgroepen waar hij steeds moeilijker tijd voor vrij kon maken. Hoe maak ik nou keuzes????

Meer bekijken

Testimonials

Ik heb drie sessies De Mat gedaan bij jou, die mij grote inzichten heeft gegeven over een ingewikkelde samenwerkingsrelatie die ik destijds had.

Het heeft voor mij echt een vergelijkbare impact gehad als motiverende gespreksvoering. Het was één van de grote veranderingen in mijn mindset waar ik ook in dit werk weer plezier van heb.

Kees

Ha lieve Fabien, dankjewel nog dat je de tijd heb genomen om met mij uit te vogelen waar ik heen wil. Echt goed om hoofd en bijzaken te scheiden van elkaar. Zo werd mijn plan voor mijn ogen helder én kon ik in mijn sollicatie heel goed verwoorden hoe ik het zag. En ik ben aangenomen!!

Mona

Fabien! Zo blij dat ik even met jou ben gaan zitten! Moet je kijken: ALLES wat ik in het traject had opgeschreven dat ik wou bereiken heb ik bereikt #Trots!

Jessica

Laten we samen iets geweldigs opbouwen.