Over Mij

Na de HBO-V heb ik jaren in de gehandicaptenzorg gewerkt. Van begeleider via senior naar teamleider. In India heb ik een aantal jaren een project geleid waarna ik in Nederland in de psychiatrie terecht kwam als teamcoach en methodiekontwikkelaar. Ik heb mij gespecialiseerd in veranderen zowel op individueel als op organisatieniveau

Zonder Ambitie geen verandering

Toen ik teamcoach werd in de psychiatrie, was mijn opdracht om teams te coachen op het bevorderen van de eigen regie van de cliënt. Ik wist al uit ervaring dat dat nog niet overal vanzelfsprekend was en met name in deze sector hebben hulpverleners graag in de hand wat er gebeurt. Hierdoor is regie voor de cliënt vaak een uitdaging.

Ik keek naar de teams die op papier aan mij toegewezen waren en vroeg me af welke van deze teams dit al goed doen en willen en welke teams met hakken in het zand zitten.

Ik zat er helemaal naast. In elk team vertelden mensen hoe belangrijk zij het vonden om cliënten meer regie te geven en in elk team waren daar worstelingen mee. Geen team had helemaal in de gaten hoe zij dat goed konden doen en geen medewerker wist alles. Het was helemaal niet zo zwart wit als ik dacht. Niemand was goed bezig of fout bezig. Iedereen deed zijn best.

Ik ben aan de slag gegaan met de verschillende teams en zorgmedewerkers en kon zo een maatwerk pakket ontwikkelen.

Wat ik super inspirerend vind, is om teams die worstelen en er met elkaar niet meer uitkomen, zelf weer uit de modder zie komen, hoe ik toch haakjes kan vinden om ze weer samen te laten werken.

Wat doe ik?

TEAMCOACH

Ambitie Coach

Teams coachen en trainen op doelen bereiken, onderlinge communicatie en eigenaarschap nemen

1 op 1 traject voor ambitieuze zorgverleners

Intervisie aan teamleiders en zorgteams

Wat weet ik?

Verander coaching vanuit Theorie U, Spiral Dynamics en Omdenken

Teamtraining interactievaardigheden voor professionals en individuele coaching vanuit de Gordonmethode of Vreedzame Communicatie

Licenties: Mindfulness, ACT en Compassie, Yucel, I.ROC, Krachtgerichtcoachen en Motiverende gespreksvoering

Intervisie aan Teamleiders en Zorgteams

Wat je van mij moet weten:

Ik vind veel interessant en snel dingen saai. Wat ik lees pas ik meestal diezelfde week nog ergens toe. Zo ontwikkel ik mezelf en mijn vaardigheden.

Ik geloof dat achter elk gedrag een behoefte aan welbevinden zit en daarom probeer ik het altijd te begrijpen, ook al vind ik wat van het gedrag. Daardoor ben ik een goede gedragsvertaler.

Ik ben gek op reizen met mijn gezin. Nieuwe dingen ontdekken terwijl we verbinden met elkaar en herinneringen maken.

Ik begin elke dag met een meditatie en sluit af met een boek

Ik ben gek op winegums en mayonaise en dat moet ik tot een minimum beperken sinds ik de 50 ben gepasseerd.