Autonomie Bevorderend Leidinggeven

“Nou hebben ze wéér niet gedaan wat we hadden afgesproken”

Ontdek nu hoe jij de autonomie van jouw team kan bevorderen.

HERKEN JE DIT?

Elke vergadering zijn de meeste actiepunten niet gedaan. Men is het vergeten, er niet aan toegekomen of het is maar half uitgevoerd.

Voor de kleinste dingen komt het team bij jou als teamleider om een besluit te nemen.

Je agenda staat bomvol met afspraken waar je helemaal niet voor gekozen hebt.

Je zou niet weten waar je moet beginnen met het maken van een teamplan, je komt niet eens toe aan het lezen van je mails.  

Je hebt geen zin je mail te openen of je telefoon op te nemen, omdat er altijd gedoe is aan de andere kant.

Je team is ontevreden en kritisch, maar wijzen steeds naar jou en elkaar in plaats van zelf iets op te pakken.

Er is veel verzuim en je weet niet hoe je mensen weer blij en trots kan laten zijn op hun werk.

Je vond het in het begin nog wel leuk dat je voor veel problemen oplossingen wist, maar nu voelt het meer als de hele dag brandjes blussen.

Het rooster was af, maar je kunt alle diensten drie keer opnieuw regelen door alle zieken en vacatures. Je had het teamleiderschap heel anders voorgesteld.

Als het zo doorgaat, valt het team straks uit elkaar en kun je niet eens meer de basiszorg garanderen, misschien moet je toch maar ergens anders gaan solliciteren voor het zover is…

Hoe zou je dit vinden:

… Jij komt op je werk en hoort hoe jouw team de problemen die zij tijdens jouw afwezigheid tegenkwamen hebben opgelost en jij hoeft alleen te faciliteren.

Je hebt regie over je eigen tijd, stelt prioriteiten en kan plannen maken en uitvoeren met je team, zonder steeds door de waan van de dag afgeleid te worden.

Je ziet hoe leuk jouw teamleden eigenlijk zijn en kan hun talenten de ruimte geven. Zij gaan weer met plezier aan hun werk, werken autonoom en spreken elkaar aan als dat nodig is.  Zij zijn trots dat zij in jouw team zitten. Je hebt weer plezier in je werk, je cliënten zijn gelukkiger en bloeien op omdat zij ook meer vrijheid ervaren

Dat is mogelijk met het coachtraject ‘Autonomie bevorderend Leidinggeven’ waarin ik je in 6 sessies laat zien hoe je dit kunt aanpakken in jouw team.

Ja ik wil dat!!

  • Ik wil de autonomie van mijn team bevorderen
  • Ik wil weer regie over mijn agenda
  • Ik wil mezelf verder ontwikkelen

Ik schrijf me in voor dit traject ter waarde van €2967,- nog tot 10 september voor €1975,- (of 3x €667,-) excl BTW

Ik krijg daarvoor:

  • Zes 1 op 1 sessies met vooral coaching en een beetje training (in te zetten binnen 12 weken)
  • Toegang tot de videoreeks Vreedzaam Communiceren, Werken vanuit Compassie en Autonomie Bevorderen 6x +45 minuten
  • Een werkboek voor de oefeningen die ik thuis kan doen en in mijn team kan toepassen
  • Een actieplan waarmee ik na het traject zelf mijn doelen kan realiseren

Veelgestelde vragen

We hebben hieronder antwoord gegeven op een aantal populaire vragen.
Als je je vraag hieronder niet kan vinden, neem dan gerust contact met me op.

Wat is de tijdsinvestering?


De 1 op 1 sessies duren ongeveer 1,5 uur en de video’s gemiddeld 45 min. Daarnaast zijn er een paar opdrachten die je op je werk of thuis kunt doen. Reken op een uur tot een dagdeel per week dat je kwijt bent, afhankelijk van jouw ambities. 

Ik heb op dit moment weinig tijd om dit traject te doen. Heb je ook een korter traject?

Ik ga je leren hoe je tijd kan besparen, dus dat is na dit traject geen probleem meer voor jou. Ik heb ook ontdekt dat kortere trajecten je alleen bewust gaat maken van waar je nog iets te leren heb. Dan laat ik je bloedend achter. Blijkt nou dat jij het sneller oppakt, dan kunnen we in overleg hetzelfde resultaat in minder sessies doen. Dat zijn in mijn ervaring wel uitzonderingen

Kan ik er langer of korter over doen?

Ik heb 6 sessies voor je voorbereid. Voor een goed leerrendement helpt het om genoeg ertussen houden om je huiswerk te maken, maar niet langer dan 2 weken, omdat dan het rendement minder zal zijn. Daarom kun je er maximaal 14 weken over doen. Zelfleiderschap is ook zelf zorgen dat je je huiswerk doen én dat je binnen de tijd blijft. Je hebt meer aan de sessies als je je huiswerk hebt gedaan, maar als het een keer niet is gelukt, kunnen we gewoon door.

Je vraagt niet de wereld, maar voor mij is het toch veel geld, heb je stap budget of vergoeding via de verzekering?

Ik ben niet de duurste coach inderdaad, maar ik ben ook niet gratis. Bedenk je even hoeveel het je al gekost heeft dat je zelf blijft ploeteren. Dit traject is voor de rest van je leven waardevol. De meeste lessen kun je steeds opnieuw inzetten bij alle uitdagingen die nog volgen. Ik doe niet mee aan subsidie of verzekering omdat ik geloof dat als je zelf kiest om in jezelf te investeren, de resultaten vele malen beter zullen zijn, dan wanneer je het krijgt.

Kun je mij helpen mijn partner of baas te overtuigen?

Hoewel ik de vraag snap, heb ik meteen een wedervraag: Wie neemt bij jou de besluiten? Laat dit je eerste stap zijn naar meer autonomie. Ik kan je wel een tip geven: Voordat je met je baas of partner in gesprek gaat, besluit eerst waarom jij dit een goed besluit vindt. Weet wat je vraagt. Vraag niet om toestemming maar vertel waarom je dit nodig hebt en wat het op kan leveren. Met je partner bemoei ik me verder liever niet. Als je baas vragen heeft, kan ik die zeker beantwoorden. 

Sessie 1

In contact met je team: Wat wil je beter kunnen en wat is jouw valkuil?

Sessie 2

Waarden en passies Waarom werk je eigenlijk in de zorg? Hoe kun je je passie inzetten

Sessie 3

Jouw team Wat gebeurt er in contact met je team? Wat werkt al goed, wat moet echt anders?

Sessie 4

Autonomie bevorderen: Wat kan je doen in welke fase/ volgorde en hoe doe je het?

Sessie 5

Aanspreken: Een doel stellen met elkaar zodat je ook iets hebt om elkaar op aan te spreken

Sessie 6

ACTIEPLAN Ik laat je niet gaan zonder gedegen plan om zelf mee verder te gaan, met acties die je ook echt gaat doen

Casestudy’s

Paula wou teamleider worden

Paula kreeg ik onder mijn hoede om te coachen terwijl zij de management opleiding nog aan het doen was en een stageplek kreeg in de hectische coronatijd. Mijn opdracht was het om haar te coachen bij eigenaarschap bevorderen in het team. Supertoffe opdracht! Inmiddels is Paula afgestudeerd en heeft zij haar eigen team

Meer bekijken

Ronald kon geen keuzes maken

Ronald vroeg een coachtraject aan omdat hij het lastig vond om keuzes te maken. Hij vond zoveel dingen leuk om te doen en had de neiging om overal ja op te zeggen. Hij had een leuke baan als PB-er, maar werkte ook in het weekend in een logeerhuis en hij zat in drie werkgroepen waar hij steeds moeilijker tijd voor vrij kon maken. Hoe maak ik nou keuzes????

Meer bekijken

Testimonials

Ik heb drie sessies De Mat gedaan bij jou, die mij grote inzichten heeft gegeven over een ingewikkelde samenwerkingsrelatie die ik destijds had.

Het heeft voor mij echt een vergelijkbare impact gehad als motiverende gespreksvoering. Het was één van de grote veranderingen in mijn mindset waar ik ook in dit werk weer plezier van heb.

Kees

Ha lieve Fabien, dankjewel nog dat je de tijd heb genomen om met mij uit te vogelen waar ik heen wil. Echt goed om hoofd en bijzaken te scheiden van elkaar. Zo werd mijn plan voor mijn ogen helder én kon ik in mijn sollicatie heel goed verwoorden hoe ik het zag. En ik ben aangenomen!!

Mona

Fabien! Zo blij dat ik even met jou ben gaan zitten! Moet je kijken: ALLES wat ik in het traject had opgeschreven dat ik wou bereiken heb ik bereikt #Trots!

Jessica

Laten we samen iets geweldigs opbouwen.